Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg Неадекватното поведение на Кирил Петков и дружинката

...
Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg Неадекватното поведение на Кирил Петков и дружинката
Коментари Харесай

И като настана една повишена раждаемост, та ум да ти зайде

Виктория Георгиева, коментар за Tribune.bg 

Неадекватното държание на Кирил Петков и дружинката към не продължава, въпреки нескрито да излзиат от ден на ден притеснителни данни, касаещи както харчовете, направени от тях, по този начин и неизпълнените обещания. А най-нелепото е, че променкаджийте не престават да се хвалят с неща, които в действителност не са изпълнили.

Лъжа, след неистина, след неистина...

На откриването на акцията им преди броени дни разбрахме, че Политическа партия са постигнали „ рекордно нарастване на директните задгранични вложения с 30 %, 2 % растеж на стопанската система за 2023 година, спад на инфлацията, 2,3 милиарда лева за развиване на районите и териториалните проекти за обективен преход, сполучливо приключва рехабилитацията на ПАВЕЦ – „ Белмекен “, приключва и рехабилитацията на ПАВЕЦ – „ Чаира “, втори сме по растеж на заплатите в Европейски Съюз, минималната работна заплата е повишена с близо 20 %, пенсиите през 2023 година са се осъвременили с 12%, а тази година  - с още 11%, а приходите нарастват два пъти и половина над % над инфлацията, безвъзмездни са над 400 медикаменти в региона на сърдечносъдовите болести, първият медицински хеликоптер към този момент е реалност ”.

Размахаха се графики, че са стартирани мостове, издигнати са автомагистрали (?!). Да се чуди човек, една страна ли населява дружно с Петков и Василев. Истината е надалеч по-различна и е доста елементарно проверима – да вземем за пример, растежът на Брутният вътрешен продукт от последните 3 години се дължи на капацитета за напредък, заложен още преди 2022 година, а вложенията освен не са рекордно увеличени, са на извънредно ниско равнище, което надлежно понижава евентуалния Брутният вътрешен продукт и е индикация за влошен напредък за идващите години.

Лъжите за 400-те безвъзмездни медикаменти за сърдечносъдовите болести, също са елементарно опровержими. Според Иван Димитров от Българския пациентски конгрес, малко над 50 медикаменти за високо кръвно и болно сърце стават безвъзмездни. „ Касата ще заплаща най-евтиното лекарство. Ще има едни българи, които съгласно лечението, която употребяват, могат да се възползват от най-евтините медикаменти, само че тези, които на които лечението не им разрешава, още веднъж ще си доплащат “, беше безапелационен той.

Относно енергетиката – съгласно експерти, браншът е безусловно източен от дейностите на Василев и сие, което допуска спад  в генерирането на Брутният вътрешен продукт през идващите години, а пък спестяванията на хората освен не са се нараснали, а внезапно са намалели.

Това не попречи на Василев най-нагло да се изцепи, че „ Ако желаете България да стане латиноамериканска страна, гласувайте за ГЕРБ “, до момента в който на видеостената зад него се показваха данни за издигнати мислени автомагистрали и мостове. Вероятно тези „ данни ” трябваше да са доказателството, което да поддържа думите на Василев, изречени през 2021 година, че „ Без шкафчета и кюлчета на година ще можем да вършим по две автомагистрали Хемус ”, единствено че тези „ данни ”, са единствено в главите на хората в Политическа партия.

Повишена раждаемост ли?

За да не остане по-назад, и типично в негов жанр, два дни по-късно Петков гордо размаха лист в коридорите на Народното събрание като доказателство по какъв начин Политическа партия са вдигнали плодовитостта на популацията. Не, не е смешка! На фона на пагубен спад през 2023 – по думите му – за първи път от години по-малко от 50 хиляди бебета са се родили в България за цяла година. „ По време на ГЕРБ коефициентът на плодовитост, който мери раждаемостта тя е доста ниска. ГЕРБ свършва да ръководи и тя скача нагоре “, напълно съществено съобщи съпредседателят на Политическа партия. Причината била съществуването на детски градини и по-високите заплати, похвали се още Петков.

Той дори се изцепи, че в случай че се върнем в остарелия модел, визирайки ръководство на ГЕРБ, демографската рецесия щяла да продължава да е проблем, а в случай че сме траяли с новия модел – т.е. ръководство на Политическа партия, където имало, видите ли, обществена политика и стопански напредък, демографията щяла да бъде решена.

Горкият той отново оплете нещата, неразбирайки, че коефициентът на плодовитост е какъв брой деца ражда приблизително една майка, а в действителност броят на новородените е намалял, както сочат и всички статистики. Според формалните данни, изнесени през февруари, в последното десетилетие броят на новородените е намалял с към 10 000, като за 2023 година те са 49 610, което е с 2062 деца по-малко спрямо миналата 2022 година Всъщност точно по време на ръководството на ГЕРБ – през 2019 година за последно бебетата са били над 60 хиляди на година през 2019 година, след което следва наклонност за понижаване на новородените, а през предходната година за пръв път новородените са под 50 000.

Глупостта е заразна

Явно от нелепостите на Петков им е писнало и на Демократична България, чийто съпредседател Христо Иванов се червеше и въртеше очи, до момента в който слушаше безверен тълкуванията на Петков, касаещи коефициент на плодовитост, детски градини, решена демография. Макар че споменавайки Иванов, той също влиза все по-усърдно в компанията от неразбрали какво се случва или по-точно, комфортно не запомнили какво са говорили и/или създали.

Преди броени дни той се оправда, че не помни кой е предложил текстовете, касаещи конституционните промени и против които в този момент се жалват точно от Политическа партия и Демократична България, по-конкретно – това че служебното държавно управление в ръцете на ГЕРБ. Стана ясно, че точно Иванов се е подписал първи под предложенията за промени в Конституцията, които се отнасят до служебното държавно управление. Това беше разкрито, откакто беше показан протоколът на постоянното съвещание на Комисията по конституционни въпроси, извършено на 16 декември 2023 година.

Oстава въпросът дали Иванов умишлено се прави на заплеснат, пробвайки се да прикрие дейностите си, или пък компанията на Петков и останалите на Политическа партия през последните две години му се е отразила пагубно, поставяйки го в обстановката на поговорката: „ с какъвто се събереш, подобен ставаш ”. Може би по-вероятно е второто, тъй като също като Петков, той стартира да звучи все по-безумно, като по време на откриването на предизборната акция, съобщи, че е време ГЕРБ и Движение за права и свободи да признаят, че са управлявали дружно и ще продължат да го вършат, очевидно комфортно забравяйки, че точно той е пил мазно турско кафе и седял в скута на Делян Пеевски  – по думите на самия ръководител на Движение за права и свободи.

И по този начин, гордо преизпълнили петилетката в съкратени периоди, Политическа партия и Демократична България не престават да размахват графики и статистики (с които очевидно разполагат единствено те), не престават да държат речи, които би трябвало да убедят целокупния български народ, че след ръководството им настана подобен живот, че единствено си викаме нека... Всъщност си викаме нека не отново, че напълно ще се стопим...

* * *

Виктория Георгиева е приключила " Реализация и подготовка на ТВ излъчвания " към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", както и " Религията в Европа ", направление " Ислям ", още веднъж в СУ. Изучавала е и логика на психиката. Заместник основен редактор в " Ах, тези медии! ", редактор и създател в " Консерваторъ ", създател във вестник " Труд ".

Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като експерт маркетинг и реклама за водещи български компании. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР